Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Θεσμική υπέρβαση… κατόπιν εορτής επιχειρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
[MonoNews]: Θεσμική υπέρβαση… κατόπιν εορτής επιχειρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

[MonoNews]: Θεσμική υπέρβαση… κατόπιν εορτής επιχειρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Χαράλαμπος Γκότσης. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Θέμα… εταιρικής διακυβέρνησης θέτει προς τους CEOs των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με επιστολές της προς τις εισηγμένες εταιρείες, ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία τροποποίησης του από το 2002 σχετικού νόμου 3016. Όπως αναφέρει στο σχετικό ερωτηματολόγιο που απέστειλε προς τις διοικήσεις των εισηγμένων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας έχει κριθεί αναγκαία αφενός μεν λόγω του ικανού χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την πρώτη εφαρμογή του νόμου και των σχετικών αλλαγών στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφετέρου δε λόγω της διαφαινόμενης ανάγκης βελτίωσης της εναρμόνισης των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στα διεθνή πρότυπα διακυβέρνησης.

Στόχος, όπως σημειώνεται, είναι να προστατευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μετόχων, κυρίως αυτών της μειοψηφίας, αλλά και των λοιπών συμμετεχόντων στις δραστηριότητες της εταιρείας, κάτι που θα μπορούσε, ευλόγως, να συσχετιστεί με τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει μετά την αποκάλυψη των… αμαρτιών της Folli Follie. Ερωτηματικά που έχουν μείνει αναπάντητα και συνδέονται άμεσα με την προστασία των μετόχων μειοψηφίας, όπως και των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητεί από τις εταιρείες να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 8 Οκτωβρίου ένα ερωτηματολόγιο, που θα τη βοηθήσει να κατανοήσει το επίπεδο της πρακτικής εφαρμογής του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!