Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Θεόδωρος Βασιλάκης: Έφυγε από τη ζωή αφήνωντας πίσω του ένα τεράστιο έργο
[MonoNews]: Θεόδωρος Βασιλάκης: Έφυγε από τη ζωή αφήνωντας πίσω του ένα τεράστιο έργο

[MonoNews]: Θεόδωρος Βασιλάκης: Έφυγε από τη ζωή αφήνωντας πίσω του ένα τεράστιο έργο

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης. Η μεγάλη του αγάπη εκτός από τις επιχειρήσεις ήταν το γκολφ

Μετά το σχολείο το έσκαγε, όχι για να παίξει με τους φίλους του αλλά για να πάει να δουλέψει στα αμπέλια. Όταν οι σκοτούρες τον ταλαιπωρούσαν, έβρισκε διέξοδο στο γκολφ.Ο άνθρωπος που δημιούργησε στην Aegean Airlines, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, απέδειξε, πως ο μόνος τρόπος να απαντήσεις στις προκλήσεις, είναι η σκληρή δουλειά. Έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Πέμπτης αφήνωντας πίσω του ένα τεράστιο έργο. H αγαπημένη φράση του Θεόδωρου Βασιλάκη ήταν: «Από την καρέκλα δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να κινηθείς και αυτή είναι η βασική μου αρχή».

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Λιλή Καρακώστα, λίγοι άνθρωποι «γεννιούνται» επιχειρηματίες. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης είναι ένας από αυτούς. Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Από μικρός ήταν πολύ εργατικός και φιλομαθής ενώ δεν έχανε ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί ακόμη και μετά το σχολείο. Έτσι, πολλά ήταν τα μεσημέρια εκείνα που μετά το σχολείο πήγαινε στα αμπέλια για να βοηθήσει, να δει και να μάθει.

Μεγαλώνοντας, φεύγει από την χώρα και πηγαίνει στις ΗΠΑ για σπουδές το 1958 και επιστρέφει στη γενέτειρα Κρήτη για να εργαστεί στις διανομές των καυσίμων της εταιρίας «Ρέστης» στο νομό Ηρακλείου.

Εκεί, αποκτά την απαραίτητη εμπειρία και όταν αργότερα η πολυεθνική Texaco εξαγοράζει την εταιρία «Ρέστης», ο Βασιλάκης αναλαμβάνει το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας, παράλληλα, ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!