Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σ. Θεοχάρης (ΟΛΘ): Τι είπε για ΤΑΙΠΕΔ, Αμερικανό Πρέσβη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
[MonoNews]: Σ. Θεοχάρης (ΟΛΘ): Τι είπε για ΤΑΙΠΕΔ, Αμερικανό Πρέσβη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

[MonoNews]: Σ. Θεοχάρης (ΟΛΘ): Τι είπε για ΤΑΙΠΕΔ, Αμερικανό Πρέσβη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, περιγράφει το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για τον 6ο Προβλήτα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη μηνύματα με πολλούς αποδέκτες ήταν η παρθενική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η νέα διοίκηση του ΟΛΘ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα σχόλια που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού για την κατάσταση που περιέλαβαν οι νέοι επενδυτές τις υποδομές του λιμανιού, τον Αμερικανό Πρεσβευτή αλλά και στον ρόλο που πρέπει να παίξει το Κράτος στην επιτυχία του εγχειρήματος και στις επενδύσεις που αφορούν στην οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με την ενδοχώρα.

Αφού επανέλαβε τη δέσμευση της κοινοπραξίας South East Gateway Thessaloniki να ολοκληρώσει πολύ νωρίτερα από τις προθεσμίες τις υποχρεωτικές επενδύσεις και πως κατέβαλε ένα πολύ ικανοποιητικό τίμημα για το Ελληνικό Δημόσιο , ο κ. Σωτήρης Θεοχάρης μίλησε έξω από τα δόντια για την κατάσταση που περιέλαβαν οι νέοι επενδυτές τον Οργανισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «βρήκαμε «παλιό εξοπλισμό, σημαντικές καθυστερήσεις στο ΣΕΜΠΟ, σοβαρές δυσλειτουργίες οργανωτικές», για να προσθέσει εμφανώς απογοητευμένος ότι η εικόνα του εξοπλισμού ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που υπήρχε στα κείμενα του διαγωνισμού, τέτοια που να αισθάνεται ότι δεν είχε την ακριβή πληροφόρηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κακή κατάσταση του εξοπλισμού και των υποδομών, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε την κοινοπραξία στην απόφαση να προχωρήσει σε έκτακτες επενδύσεις ύψους 27 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018, πέραν των υποχρεωτικών που θα υλοποιηθούν παράλληλα. Αυτές οι επενδύσεις, αφορούν στην αγορά δυο καινούριων γερανογεφυρών και στην επισκευή άλλων τριών, στην αγορά δυο οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και στην επισκευή άλλων εννέα.

Μάλιστα, ερωτώμενος σχετικά ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κοινοπραξία να ζητήσει αποζημίωση, όπως έκανε και η Fraport με τα περιφερειακά αεροδρόμια, αμέσως μόλις λάβει τα τελικά αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου (due diligence) που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους ορκωτούς ελεγκτές και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. «Ουδέν σχόλιο προσωρινά», απάντησε στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων, επαναλαμβάνοντας πως θα περιμένει το πόρισμα των ελεγκτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!