Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια που φέρουν προσημείωση πρώτης κατοικίας
[MonoNews]: Τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια που φέρουν προσημείωση πρώτης κατοικίας

[MonoNews]: Τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια που φέρουν προσημείωση πρώτης κατοικίας

Νέα χαμηλότερα όρια στα επιχειρηματικά δάνεια που θα ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό ζητούν οι θεσμοί, οι οποίοι εξακολουθούν να εγείρουν εμπόδια για την ένταξή τους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, που έχει μπει υποθήκη για επιχειρηματικό δάνειο, θα μειωθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 180.000 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση… υποχωρεί στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ζητά το όριο να μην υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν πως η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στο νέο πλαίσιο προστασίας θα επιφέρει ανισορροπία στην κουλτούρα πληρωμών και ακόμα εκτιμούν πως μεγάλη μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει πολύ χαμηλότερα –από τα πραγματικά- εισοδήματα στην εφορία, εισοδήματα που ακολουθούν το αφορολόγητο όριο…

Ωστόσο το επιχείρημα φαίνεται έωλο, καθώς τα ενυπόθηκα (με πρώτη κατοικία) επιχειρηματικά που πληρούν τα κριτήρια του πλαισίου δεν υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό απαραίτητες προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο πλαίσιο είναι η αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας να είναι μέχρι 250.000 ευρώ και η προς ρύθμιση οφειλή να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε ό,τι αφορά το νέο πλαίσιο και δεν αποκλείεται ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια να μπουν και πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας, καθώς ο στόχος είναι να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!