Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι κρύβεται πίσω από την επένδυση των 310 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ
[MonoNews]: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι κρύβεται πίσω από την επένδυση των 310 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ

[MonoNews]: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι κρύβεται πίσω από την επένδυση των 310 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ

Τα επενδυτικά κίνητρα, το ευέλικτο πλαίσιο και οι ευκολίες χρηματοδότησης κάνουν την αγορά των ΗΠΑ επενδυτικό παράδεισο και για τις ΑΠΕ, καθώς οι ευκαιρίες αποδόσεων είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με την ελληνική αγορά. Κι αν κάτι αποκαλύπτει το καθεστώς επενδυτικών κινήτρων που ευνόησε και ενθάρρυνε την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να προχωρήσει στην εξαγορά του αιολικού πάρκου 200 MW στην Αμερική, είναι… η απουσία ανάλογων κινήτρων στην ελληνική αγορά.

Η εντυπωσιακή επένδυση αξίας 310 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο αιολικό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 200 MW στο Τέξας, που ανακοινώθηκε χθες, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αμερικάνικη αγορά στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά και τις πολλαπλάσιες δυνατότητες μεγέθυνσης που δίνουν αυτά σε μια εταιρεία που θέλει να αναπτυχθεί.

«Στις ΗΠΑ προσφέρεται η δυνατότητα του tax equity και η εταιρεία δεν χρειάζεται να καταβάλει από δικά της κεφάλαια το σύνολο του τιμήματος. Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ έχουν μεγάλα φορολογικά κίνητρα τόσο μακροπρόθεσμα (tax credits) όσο και βραχυπρόθεσμα (tax equity)», σημειώνουν κύκλοι της εταιρείας.

Με ίδια κεφάλαια χρηματοδοτήθηκε λιγότερο από το μισό της αξίας της επένδυσης στο Τέξας, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από Project Finance και το tax equity.

Στο έργο στις ΗΠΑ οι αποσβέσεις ήταν μεγάλες κι επειδή το έργο είναι νέο η κερδοφορία του ήταν μικρή, δίνει τη δυνατότητα πώλησης των αποσβέσεων που πλεονάζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!