Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τέλος από την Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης-Ο λόγος της αποχώρησης και το επόμενο βήμα
[MonoNews]: Τέλος από την Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης-Ο λόγος της αποχώρησης και το επόμενο βήμα

[MonoNews]: Τέλος από την Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης-Ο λόγος της αποχώρησης και το επόμενο βήμα

Αντίο στην Praxia Bank, είπε ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης στις 31 Οκτωβρίου, και πλέον αναζητά νέα τραπεζική στέγη. Αν τη βρει στην Ελλάδα καλώς, διαφορετικά θα φύγει στο εξωτερικό.

Πριν συμπληρωθεί λοιπόν ένας χρόνος, από τη μεταγραφή του στην Praxia, ο κ. Συρμακέζης αποχώρησε από την τράπεζα.

Η τραπεζική πιάτσα, αμέσως σκέφτηκε ότι, «έφυγε για να πάει στην Εθνική».

Ωστόσο ο λόγος της αποχώρησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Praxia, θα υλοποιήσει τελικά ένα επιχειρηματικό σχέδιο διαφορετικό –και μικρότερο- σε σχέση με τις εξαγγελίες του περασμένου Ιανουαρίου. Εξάλλου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε πρόσφατα ήταν μόλις 70 εκατ ευρώ, αντί για 250 εκατ ευρώ που ήταν ο στόχος.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε εσωτερικό σημείωμα η διοίκηση της Praxia αναφέρει πως, ο κ. Συρμακέζης αποχώρησε διότι «το νέο επιχειρηματικό σχέδιο δεν συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες του».

Πράγματι, ο κ. Συρμακέζης, όταν έφυγε από την Eurobank, όπου κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή και Group Chief Digital Officer, σχεδίαζε να αναπτύξει την πρώτη και μεγαλύτερη αμιγώς ψηφιακή τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θα είχε και φυσική παρουσία με δίκτυο καταστημάτων.

Όμως, το νέο μοντέλο της Praxia είναι «μικρό» σε σχέση με το αρχικό που ήθελε τη δημιουργία μιας ισχυρής ψηφιακής τράπεζας.

Είναι γεγονός πως ο κ. Συρμακέζης είναι «μαέστρος» σε θέματα ψηφιακής τραπεζικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!