Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Takeda : 180 συνεργασίες – Επέκταση στην παγκόσμια αγορά
[MonoNews]: Takeda : 180 συνεργασίες – Επέκταση στην παγκόσμια αγορά

[MonoNews]: Takeda : 180 συνεργασίες – Επέκταση στην παγκόσμια αγορά

Συνεχίζει την αναζήτηση συνεργασιών, η μεγαλύτερη ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία, Takeda Pharmaceuticals, με στόχο να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά και να ισχυροποιήσει το διεθνές προφίλ της.

Ένα μήνα μετά το άλμα στην τεράστια αγορά της μη αλκοολικής στεατοηπατίτιδας (40 δις δολάρια) και άλλων ασθενειών του ήπατος, μέσω της συνεργασίας της με την HemoShear Therapeutics LLC, που εδρεύει στη Βιρτζίνια, η Takeda εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για ορισμένες ακόμα συμφωνίες, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο πρώτος μη-Ιάπωνας Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Christophe Weber, την κατευθύνει προς τα ακριβότερα φάρμακα που απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό ασθενών, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να την καταστήσει μια ευέλικτη μεν εταιρεία, όπως μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία όμως θα υποστηρίζεται από τις οικονομικές δυνατότητες μιας μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας. Η εταιρεία εστιάζει στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιατρική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συνάψει περίπου 180 συνεργασίες και επιδιώκει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, αλλά όχι με τον φρενήρη ρυθμό των τελευταίων δύο ετών. Όπως δήλωσε ο Weber στο Bloomberg, η εταιρεία είναι πιθανό να επιβραδύνει την ανάπτυξη συνεργασιών προκειμένου να κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση αυτών που έχει ήδη συνάψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!