Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η ταυτότητα των έξι υποψήφιων μνηστήρων του ΔΕΣΦΑ
[MonoNews]: Η ταυτότητα των έξι υποψήφιων μνηστήρων του ΔΕΣΦΑ

[MonoNews]: Η ταυτότητα των έξι υποψήφιων μνηστήρων του ΔΕΣΦΑ

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του φυσικού αερίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Αν και μέχρι την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών υπάρχει ακόμα δρόμος, ωστόσο εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί έντονος ανταγωνισμός.

Συνολικά, έξι επενδυτικά σχήματα συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό, το 2013, είχαν εκφράσει ενδιαφέρον συνολικά 13 εταιρείες, ωστόσο στην τελική φάση πέρασε μόνο η αζέρικη Socar.

Οι «ταυτότητες» των έξι ενδιαφερομένων είναι η εξής:

– Σύμπραξη των Snam S.p.A. (επικεφαλής), Enagás International S.L.U., FLUXYS S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie

Η Snam S.p.A. δραστηριοποιείται στην Ιταλία, μέσω των τριών 100% θυγατρικών της (Snam Rete Gas S.p.A., Stogit S.p.A., και GNL Italia S.p.A), με παρουσία στη διανομή, αποθήκευση και την επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.

Η Enagás Internacional, S.L.U. είναι 100% θυγατρική της ισπανικής Enagás S.A., με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου.

Η FLUXYS S.A. έχει έδρα το Βέλγιο και δραστηριοποιείται στις υποδομές και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ολλανδική N.V. Nederlandse Gasunie έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται διάφορες σημαντικές υποδομές φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Ευρώπη.

– Regasificadora del Noroeste S.A.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!