Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Synergia Hellenic Fund IV: Στόχος οι επενδύσεις κυρίως σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
[MonoNews]: Synergia Hellenic Fund IV: Στόχος οι επενδύσεις κυρίως σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

[MonoNews]: Synergia Hellenic Fund IV: Στόχος οι επενδύσεις κυρίως σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι επενδύσεις σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και την δημιουργία προστιθέμενης αξίας είναι ο στόχος του Synergia Hellenic Fund IV, που είναι ένα Private Equity Fund με κεφάλαια που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Συμμετέχουν τόσο το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, που αποτελεί μια επενδυτική πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), όσο και ιδιωτικά κεφάλαια.

Στόχος του Synergia είναι να επενδύσει ενεργά κυρίως σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης με σκοπό την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και την δημιουργία προστιθέμενης αξίας. To Synergia δεν έχει οριοθετημένη κλαδική στόχευση, ωστόσο επενδύσεις αναζητούνται πρωτίστως, αλλά όχι αποκλειστικά, στους τομείς του τουρισμού, των τροφίμων (συμπεριλαμβανομένου του αγροδιατροφικού τομέα), του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας. Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται μέσω συμμετοχής στο κεφάλαιο των εταιρειών ή/και μέσω υβριδικών χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την απόκτηση κατά βάση μειοψηφικών συμμετοχών. Το ενδεικτικό εύρος κάθε επένδυσης κυμαίνεται μεταξύ Euro2-6εκ και υπό συνθήκες δύναται να αυξηθεί περαιτέρω. Η περίοδος διακράτησης εκάστης επένδυσης υπολογίζεται στα 4 με 5 έτη.

Την ίδρυση και διαχείριση του Synergia έχει αναλάβει η Hellenic Capital Partners ΑΕΔΑΚΕΣ (HCP), μια από τις παλαιότερες και πλέον καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!