Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Sunlight: Αύξηση των πωλήσεων άνω του 20% το α’ εξάμηνο – Επανεκκίνηση της παραγωγής
[MonoNews]: Sunlight: Αύξηση των πωλήσεων άνω του 20% το α’ εξάμηνο – Επανεκκίνηση της παραγωγής

[MonoNews]: Sunlight: Αύξηση των πωλήσεων άνω του 20% το α’ εξάμηνο – Επανεκκίνηση της παραγωγής

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, Βασίλης Μπίλλης

Με το 2018 να ξεκινά δυναμικά για τον όμιλο της Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, σε όρους παραγωγής, πωλήσεων και οργανικής κερδοφορίας, το πρώτο τετράμηνο του έτους οι πωλήσεις σημείωσαν ρυθμό αύξησης άνω του 20% ακολουθώντας την ανοδική τάση της διεθνούς αγοράς βιομηχανικών μπαταριών, που συνεχίζει να αναπτύσσεται με υγιείς ρυθμούς.

Ωστόσο, η θετική αυτή πορεία του Ομίλου διακόπηκε από το περιστατικό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 1η Μαΐου στο τμήμα βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης, επηρεάζοντας την παραγωγική και εμπορική του δραστηριότητα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 1ου εξαμήνου 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά το 1ο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε 76 εκατ. ευρώ, έναντι 95,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 89,6 εκατ. ευρώ, έναντι 109,2 εκατ. ευρώ το 2017. Σημειώνεται ότι ο κλάδος καταναλωτικών μπαταριών πουλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, και κατά συνέπεια οι πωλήσεις αυτού δεν περιλαμβάνονται στις πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων κι αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου, ανήλθαν στα -27,2 εκατ. ευρώ (-26,7 εκατ. ευρώ η Εταιρεία), έναντι 13 εκατ. και 12,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα το 2017, απόρροια τόσο της απομείωσης στοιχείων του Ενεργητικού, όσο και της λειτουργικής αδράνειας των δύο τελευταίων μηνών του τρέχοντος εξαμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!