Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Στον «πάγο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Ο χειμώνας θα γίνει βαρυχειμωνιά;
[MonoNews]: Στον «πάγο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Ο χειμώνας θα γίνει βαρυχειμωνιά;

[MonoNews]: Στον «πάγο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Ο χειμώνας θα γίνει βαρυχειμωνιά;

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδα και Ρωσίας, Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Μόσχας βρίσκεται η Αθήνα, μετά τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο. Οι πρώτες ρωσικές αντιδράσεις, δηλαδή η κλήση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα για παροχή εξηγήσεων, αλλά και οι απειλές για απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, κρίνονται ως αναμενόμενες.

Διπλωματικές πηγές ξεκαθάριζαν από την πρώτη στιγμή ότι η Αθήνα προσπαθούσε να κρατήσει μια ισορροπημένη σχέση με τη Μόσχα και το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα ήταν άρνηση να γίνουν απελάσεις Ρώσων διπλωματών για την «υπόθεση Σκριπάλ», παρά τις πολύ έντονες πιέσεις από τους δυτικούς εταίρους της, ελλείψει πραγματικών αποδείξεων.

Αντιθέτως, συμπληρώνουν διπλωματικές πηγές στην Καθημερινή, για τις υποθέσεις που αφορούν τη δραστηριοποίηση των προσώπων τα οποία απελάθηκαν από τις ελληνικές αρχές, οι αποδείξεις ήταν αδιάσειστες. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε μονόδρομος και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο.

Οι απελάσεις. που τελικά έγιναν (σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες αποχώρησαν από την Ελλάδα την Παρασκευή), κρίθηκε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σχετικά μετριοπαθές μήνυμα, γι’ αυτό και επελέγησαν πρόσωπα που δεν βρίσκονται στις υψηλές βαθμίδες της πρεσβείας στην Αθήνα ή του προξενείου της Θεσσαλονίκης. Εκ των απελαθέντων, ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ είναι σύμβουλος πρεσβείας Γ΄.

Είναι σαφές ότι η Αθήνα προτιμά η επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις να περιοριστεί στα περιστατικά των τελευταίων ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!