Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Στο «κόκκινο» 23 εισηγμένες: Λείπουν κεφάλαια, χρωστάνε δάνεια – Όλα τα ονόματα
[MonoNews]: Στο «κόκκινο» 23 εισηγμένες: Λείπουν κεφάλαια, χρωστάνε δάνεια – Όλα τα ονόματα

[MonoNews]: Στο «κόκκινο» 23 εισηγμένες: Λείπουν κεφάλαια, χρωστάνε δάνεια – Όλα τα ονόματα

Συνολικά 900 εκατ. ευρώ είναι τα κεφάλαια που λείπουν απο τις εισηγμένες εταιρίες σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου όπως τα επεξεργάστηκε βάσει των αποτελεσμάτων το τμήμα ανάλυσης της BetaΑΧΕΠΕΥ.Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εισηγμένες εμφανίζουν ζημιές και από αρκετές απουσιάζει το κεφάλαιο κίνησης, εξελίξεις που κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εταιρειών που βρέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Ο συνολικός καθαρός δανεισμός των εισηγμένων με αρνητικά ίδια κεφάλαια ανέρχεται στα 2,26 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα κεφάλαια απουσιάζουν από την ΑΕΓΕΚ (204,1 εκατ. ευρώ αρνητική καθαρή θέση) με την εισηγμένη να μειώνει τον καθαρό δανεισμό στα 200 εκατ. ευρώ από 220 εκατ. ευρώ λόγω είσπραξης απαιτήσεων.

Η Forthnet, για την οποία η αγορά αναμένει την εξέλιξη της διάθεσης πακέτου μετοχών από τις τράπεζες, είχε στο εξάμηνο αρνητική καθαρή θέση 185,1 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται στα 326 εκατ. ευρώ.

Η Σφακιανάκης ανακοίνωσε στο εννεάμηνο κέρδη, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει αναλυτικά στοιχεία.Στο εξάμηνο η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 85 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 324,5 εκατ. ευρώ.

Η Βιοτέρ με αρνητική καθαρή θέση 75,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 3,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο είχε καθαρό δανεισμό 136 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!