Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Στην τελική ευθεία η ανάδειξη νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ – Το πρόσωπο «φαβορί»
[MonoNews]: Στην τελική ευθεία η ανάδειξη νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ – Το πρόσωπο «φαβορί»

[MonoNews]: Στην τελική ευθεία η ανάδειξη νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ – Το πρόσωπο «φαβορί»

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύστερα από την παραίτηση του νυν προέδρου του Οργανισμού, καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη.

Την Παρασκευή 7/12, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για τη θέση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης, υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, η οποία θα επιλέξει και θα προτείνει δύο υποψηφίους στους αρμόδιους υπουργούς.

Οι κκ Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης θα επιλέξουν τον έναν εκ των δύο υποψηφίων και, στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να εγκριθεί ή να απορριφθεί η επιλογή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους δέκα, μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής νοσοκομείου της Αθήνας, διοικητικοί υπάλληλοι Οργανισμών καθώς και ένα μέλος ΔΣ της ΗΔΙΚΑ και σύμβουλος του κου Ξανθού σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος θεωρείται και το πρόσωπο – «φαβορί» για τη θέση.

Αν και η έγκριση από τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής αποτελεί μία καθαρά τυπική διαδικασία, είναι απαραίτητη προκειμένου ο νέος πρόεδρος να αναλάβει τα καθήκοντά του. Έτσι, δεδομένου ότι η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της στις 21 Δεκεμβρίου, λόγω των εορτών, τα περιθώρια για να εγκρίνει ή να απορρίψει τον προτεινόμενο νέο πρόεδρο του Οργανισμού εντός του 2018 είναι οριακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!