Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Στην Κύπρο το νέο deal του CVC Capital – Τι κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμφωνία εξαγοράς στην Κρήτη
[MonoNews]: Στην Κύπρο το νέο deal του CVC Capital – Τι κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμφωνία εξαγοράς στην Κρήτη

[MonoNews]: Στην Κύπρο το νέο deal του CVC Capital – Τι κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμφωνία εξαγοράς στην Κρήτη

Δημήτρης Σπυρίδης

Επιχειρηματική απόβαση στην αγορά της Κύπρου είναι έτοιμο να κάνει το CVC Capital , το οποίο και συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πολύπλευρο ράλι …εξαγορών στον πολλά υποσχόμενο τομέα της ιδιωτικής υγείας. Παράλληλα, το επενδυτικό κρεσέντο επί ελληνικού εδάφους αναμένεται να αποκτήσει και γεωγραφική διασπορά, καθώς τα επόμενα ‘’χτυπήματα’’ θα είναι εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής. Με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη, όπως επίσης στη Θεσσαλονίκη και πιθανότατα σε άλλη μια επαρχιακή πόλη.

Πολιορκητικός κλοιός για όλες αυτές τις κινήσεις που ήδη έχουν δώσει την πρωτοκαθεδρία στην ελληνική αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, η συνολική ‘’πίτα’’ της οποίας αποτιμάται στα 1,2 δισ. ευρώ τζίρο ετησίως, είναι η Hellenic Healthcare. Eταιρεία συμμετοχών, συσταθείσα στις 6 Μαρτίου του 2017 στο Λουξεμβούργο, η οποία επί της ουσίας λειτουργεί σαν επενδυτικός βραχίονας του γιγαντιαίου Fund CVC Capital, που έχει πάνω από 70 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, κυρίως Αμερικανών πελατών του.

Το κεφαλαιακό δίκτυο του CVC Capital ελέγχει μέχρι τώρα το 60% της Hellenic Healthcare ενώ το υπόλοιπο 40% της συμμετοχής είναι κατανεμημένο ισομερώς στους Βασίλη Θεοχαράκη και Δημήτρη Σπυρίδη. Οι οποίοι και επανεπένδυσαν στην εταιρία, σημαντικό τμήμα από το τίμημα παραχώρησης του πλειοψηφικού ‘’πακέτου’’ που κατείχαν στο Πειραϊκό νοσοκομείο Metropolitan.

Ο Βιοϊατρικός Μηχανικός και ο εκπρόσωπος του CVC

O 53χρονος Δημήτρης Σπυρίδης, με σπουδές Βιοϊατρικού Μηχανικού, παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος στο Metropolitan, ενώ είναι και εκείνος που για λογαριασμό του CVC Capital , έχει αναλάβει το μεγάλο project της συγκέντρωσης στη ιδιωτική υγεία. Εξίσου κομβικός είναι και ο ρόλος που διαδραματίζει ο Άλεξ Φωτακίδης, βασικός εκπρόσωπος του CVC Capital στη Hellenic Healthcare και ο άνθρωπος που χειρίζεται κρίσιμες επαφές για τα deals.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!