Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Στη Βουλή για κύρωση οι τέσσερις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
[MonoNews]: Στη Βουλή για κύρωση οι τέσσερις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

[MonoNews]: Στη Βουλή για κύρωση οι τέσσερις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Kατατίθενται σήμερα στη Βουλή για κύρωση οι συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στην Αρτα – Πρέβεζα και στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο (ΕΛΠΕ) καθώς και τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο (κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ).

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραχώρηση άλλων δύο θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για τις οποίες η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή ως το Μάρτιο.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων είναι ένας από τους τέσσερις στόχους της ενεργειακής πολιτικής, όπως περιέγραψε ο Γιώργος Σταθάκης.

Οι άλλοι τρεις είναι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, η δημιουργία πολλαπλών σημείων εισόδου φυσικού αερίου και η ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο με έργα όπως ο αγωγός ΤΑΡ, ο ελληνοβουλγαρικός η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εφέτος, η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και η δημιουργία νέου στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός φυσικού αερίου East Med.

«Η Ελλάδα, έχει την δυνατότητα να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και θα συνεχίσει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!