Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Στεργιούλης: Τα ΕΛΠΕ δεσμεύονται να καταστεί η Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό κέντρο
[MonoNews]: Γ. Στεργιούλης: Τα ΕΛΠΕ δεσμεύονται να καταστεί η Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό κέντρο

[MonoNews]: Γ. Στεργιούλης: Τα ΕΛΠΕ δεσμεύονται να καταστεί η Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό κέντρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης

«Ιστορικό καθήκον προς την ίδια την χώρα» χαρακτήρισε ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,τη συστηματική εξερεύνηση και αξιοποίηση τωνεθνικώναποθεμάτων Υδρογονανθράκων. Όπως υποστήριξε ο Όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής, αποφάσισε ναδιαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτό, εκμεταλλευόμενος την γνώση των επιστημόνων του για τα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελλαδικού χώρου και συνάπτοντας συνεργασίες με εταιρίες κύρους όπως η Total, η ExxonMobil και η Edison.

Τα παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ, στο ετήσιο τριήμερο Συνέδριο της ERTC (European Refining Technology Conference), που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παράλληλα με την Παγκόσμια Σύνοδο για τα Πετροχημικά (Global Petrochemicals Summit).

Η «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Τεχνολογία Διύλισης – ERTC», είναι το μεγαλύτερο και πλέον επιδραστικό Συνέδριο του κλάδου Διύλισης της Ευρώπης και συγκεντρώνει περισσότερους από 560 επαγγελματίες από τους φορείς εκμετάλλευσης διυλιστηρίων, τα πετροχημικά εργοστάσια και τους προμηθευτές τεχνολογίας,οι οποίοι μοιράζονται πληροφορίες για την αγορά, τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές που αξιοποιούνται διεθνώς. Το Συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διύλισης σε διαφορετικό κράτος, πραγματοποιείται εφέτος στην Αθήνα με την υποστήριξη 36 βασικών χορηγών του κλάδου Διύλισης, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και φιλοξενεί συνολικά 49 ομιλητές που θεωρούνται ηγετικές μορφές του κλάδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!