Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: ΣτΕ: Ακύρωσε την απόφαση για περιορισμούς στη μετακίνηση των προσφύγων αιτούντων άσυλο
[MonoNews]: ΣτΕ: Ακύρωσε την απόφαση για περιορισμούς στη μετακίνηση των προσφύγων αιτούντων άσυλο

[MonoNews]: ΣτΕ: Ακύρωσε την απόφαση για περιορισμούς στη μετακίνηση των προσφύγων αιτούντων άσυλο

Στον «αέρα τίναξε» το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση για τον περιορισμό στις μετακινήσεις τους όσων αιτούνται άσυλο στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τις πόρτες των hot spot σε 6 νησιά του ανατολικού Αιγαίου που έχουν δεχθεί τη μερίδα του λέοντος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακύρωσε την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία, από το Μάρτιο του 2016, επιβάλλονταν περιορισμοί στην κυκλοφορία όσων προσφύγων είχαν αιτηθεί άσυλο σε έξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πρόσφυγες αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται μέχρι σήμερα στα hot spot των νησιών, θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί. Αντίθετα, όσοι πρόσφυγες υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου από χθες (παραμονή της δημοσίευσης της απόφασης του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ), τότε αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλο τους.

Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτή την προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και ακύρωσε την με αριθμό 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου. Με την ακυρωθείσα είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων προσφύγων είχαν φτάσει στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!