Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Σταθάκης: «Ενεργειακός κόμβος γίνεται ο Έβρος»
[MonoNews]: Γ. Σταθάκης: «Ενεργειακός κόμβος γίνεται ο Έβρος»

[MonoNews]: Γ. Σταθάκης: «Ενεργειακός κόμβος γίνεται ο Έβρος»

Η ενέργεια είναι στο επίκεντρο για την περιοχή του Έβρου, καθώς μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο, με τον TAP, τον IGB, το FSRU Αλεξανδρούπολης, δήλωσε από τις Φέρες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Χαρακτήρισε πρωτοποριακό τον νομό, εκτιμώντας πως «μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ενεργειακή μετάβαση που βιώνει η Ελλάδα, για ν’ αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή που περιλαμβάνει και τη γεωθερμία», έναν τομέα στον οποίο όπως είπε, «η Αλεξανδρούπολη είναι πρωτοποριακή».

Στη συνάντηση, που είχε με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς στη δημοτική ενότητα Φερών, ο κ. Σταθάκης που από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον ακριτικό νομό, συζητήθηκαν το θέμα της γεωθερμίας, ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων, η εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια, η αύξηση της δυνατότητας παραγωγής ενέργειας για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, το νέο «Εξοικονομώ», η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων των ΤΟΕΒ με τη ΔΕΗ.

Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με στόχο την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού στόχου ώστε «το 2030 σχεδόν το 60% της ενέργειας να παράγεται από ΑΠΕ». Σημείωσε πως «Σήμερα παράγουμε σχεδόν το 30% από ΑΠΕ, φιλοδοξούμε λοιπόν να διπλασιαστεί τα επόμενα 12 χρόνια. Ο δεύτερος στόχος που συμφωνήσαμε είναι να καταναλώνουμε 30% λιγότερη ενέργεια απ’ ότι το 2009.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!