Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Στα ελληνικά ξενοδοχεία στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι επενδυτές
[MonoNews]: Στα ελληνικά ξενοδοχεία στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι επενδυτές

[MonoNews]: Στα ελληνικά ξενοδοχεία στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι επενδυτές

Στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ελληνικός ξενοδοχειακός τομέας καθώς καταγράφει συνεχώς, τα τελευταία χρόνια, ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει στραφεί από τα έτοιμα ξενοδοχεία και σε αγορές γης και ανάπτυξης μονάδων από το μηδέν και κίνητρο για όλα αυτά είναι η εκρηκτική άνοδος του ελληνικού τουρισμού, που φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν σήμερα η Questex Hospitality Group και ο Οργανισμός Enterprise Greece προκειμένου να ανακοινώσουν την στρατηγική τους συνεργασία σχετικά με την προώθηση του επικείμενου The Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που επικαλέστηκε ο Μάρκ Τσένεϊ, στέλεχος της Questex οι επενδύσεις στον τουρισμό και τα logistics στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22,4 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και θα δημιουργήσουν 605.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης αναφέρθηκε εκτενώς στα άλματα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Κινητήρια δύναμη πίσω από το επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι η αλματώδης ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια που οδήγησε το 2017, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Enterprise Γρηγόρης Στεργιούλης, σε 30 εκατομμύρια αφίξεις και έσοδα άνω των 15 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις για το 2018 να κάνουν λόγο για 32 εκατομμύρια αφίξεις και αύξηση των εσόδων κατά 15%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!