Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Στ. Κοντονής: Ακόμα 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από κατηγορούμενο για τις μίζες των εξοπλιστικών
[MonoNews]: Στ. Κοντονής: Ακόμα 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από κατηγορούμενο για τις μίζες των εξοπλιστικών

[MonoNews]: Στ. Κοντονής: Ακόμα 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από κατηγορούμενο για τις μίζες των εξοπλιστικών

Μίζα -κατά τις αρχές- ακόμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια εξοπλιστικών του ΥΕΘΑ επέστρεψαν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Γιώργος Καμάρης συναίνεσε στην επιστροφή των χρημάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του και τα οποία κατά τον ισχυρισμό του, ήταν χρήματα βασικού συγκατηγορουμένου του, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά.

Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για εμπλοκή τουλάχιστον σε δύο προμήθειες, τη «χρυσή» εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ευελπιστεί ότι με την επιστροφή των χρημάτων θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Την επιστροφή του ποσού γνωστοποιεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών,μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!