Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Σπίρτζης για Ελληνικό: Τον Ιούνιο του 2018 η παραχώρηση στον επενδυτή
[MonoNews]: Σπίρτζης για Ελληνικό: Τον Ιούνιο του 2018 η παραχώρηση στον επενδυτή

[MonoNews]: Σπίρτζης για Ελληνικό: Τον Ιούνιο του 2018 η παραχώρηση στον επενδυτή

«Τον Ιούνιο του 2018 θα παραχωρηθεί το Ελληνικό στον επενδυτή» τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μάλιστα, ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ (της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), που καλύπτει έκταση 80.000 τμ και φιλοξενεί 370 λεωφορεία, στους ίδιους τους επενδυτές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης για το Ελληνικό. Σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση της ΟΣΥ, ο επενδυτής κατέθεσε το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2017 και με καθυστέρηση 7 μηνών» είπε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Αν οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία είχε τέτοια καθυστέρηση, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν. Χωρίς σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης, δεν μπορούσε να γίνει καμία μελέτη για τη μεταφορά του αμαξοστασίου», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «η παράδοση του Ελληνικού, όπως προβλέπει η συμφωνία, πρέπει να γίνει εντός τριών μηνών μετά την παράδοση των μετοχών».

«Αν ο επενδυτής είχε προχωρήσει σε αυτά που όφειλε, θα μπορούσε μέχρι τέλος του έτους να προχωρήσουν οι εργασίες και να μπουν οι μπουλντόζες», ανέφερε ακόμη ο κ. Σπίρτζης και κατέληξε: «Η ΟΣΥ έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες για να μεταφερθούν σε άλλα αμαξοστάσια τα λεωφορεία της και να ευχηθούμε να μην υπάρχει καμία άλλη καθυστέρηση από πλευράς επενδυτή για να προχωρήσει η επένδυση».

Πώς η επένδυση του Ελληνικού μπορεί να «διώξει» την κρίση από την Ελλάδα
Lamda Development: Αυτή είναι η ιστορία της Σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού
Lamda Development: Πανέτοιμη για το Ελληνικό, μετά τα νέα ρεκόρ κερδοφορίας στο 9μηνο

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!