Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σούπερ μάρκετ: Φουντώνουν τα σενάρια νέων εξαγορών – Ποιες αλυσίδες αφορούν
[MonoNews]: Σούπερ μάρκετ: Φουντώνουν τα σενάρια νέων εξαγορών – Ποιες αλυσίδες αφορούν

[MonoNews]: Σούπερ μάρκετ: Φουντώνουν τα σενάρια νέων εξαγορών – Ποιες αλυσίδες αφορούν

Σενάρια για νέες εξαγορές στα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στην αγορά.

Ένα από αυτά θέλει τον Μασούτη να αναζητά και δεύτερη εξαγορά μετά την απόκτηση της Προμηθευτικής, προκειμένου να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην είσοδο του στην Αθήνα ενώ ένα άλλο θέλει την ΑΒ Βασιλόπουλος να εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για να τονώσει τις πωλήσεις της, οι οποίες λέγεται πως τελευταία παρουσιάζουν σημάδια κάμψης.

Πάντως, η διοίκηση της ΑΒ πριν από μερικούς μήνες διαμήνυε πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια επιθετική κίνηση τη φετινή χρονιά, αλλά θα περιμένει έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, και να «κάτσει η σκόνη» από την επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος υπό την ομπρέλα του Σκλαβενίτη.

Τόνιζε μάλιστα πως δεν φαίνεται να υπάρχουν και ευκαιρίες στο λιανεμπόριο τροφίμων. Αυτά βέβαια ειπώθηκαν προτού η Μασούτης ανακοινώσει την απόφασή της να εισέλθει στην πρωτεύουσα, έναν προνομιακό χώρο των μεγάλων αλυσίδων.

Τα παραπάνω σενάρια έρχονται σε μια περίοδο που υπάρχει έντονος προβληματισμός στην αγορά για την πορεία ανάκαμψης της κατανάλωσης. Παρά τη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία και τις θετικές προοπτικές που ακούγονται από διάφορες πλευρές για την επόμενη μέρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εικόνα που παρουσιάζουν οι πωλήσεις τον Ιούνιο, παρά το μπαράζ προσφορών που είναι σε εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!