Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σοκ στην τουριστική αγορά: «Λουκέτο» σε travelplanet24 και airtickets
[MonoNews]: Σοκ στην τουριστική αγορά: «Λουκέτο» σε travelplanet24 και airtickets

[MonoNews]: Σοκ στην τουριστική αγορά: «Λουκέτο» σε travelplanet24 και airtickets

O Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24 και ο Δημήτρης Κοντογεώργος, πρόεδρος και ιδρυτής της airtickets

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική Startup, Tripsta SA που ανήκε στα λεγόμενα «Success Stories»της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες, το Internet και τον τουρισμό.

Κάτω από την ομπρέλα της Tripsta SA, βρίσκονται η airtickets και το travelplanet24, όπως επίσης και περίπου 300 εργαζόμενοι, 200 στα κεντρικά (και άκρως εντυπωσιακά) γραφεία στη καρδιά της Αθήνας και 100 στα γραφεία στο Βουκουρέστι.

Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όμως από ότι φαίνεται ότι οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της. Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Έτσι η επιχείρηση αναγκάστηκε να προχωρήσει το χθες το μεσημέρι στην αιφνιδιαστική καταβολή αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού της ενώ ο διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν τους ενημέρωσε ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Υψηλή προτεραιότητα για τη Tripsta αποτελούσαν οι εργαζόμενοι. Πολυτελή γραφεία, τεράστια κουζίνα, μπιλιάρδο και γυμναστήριο ήταν μόνο μερικές από τις παροχές της εταιρείας στο προσωπικό της, η οποία φρόντιζε τόσο για την εκπαίδευση και την αποδοτικότητά τους αλλά και απλά για να «περνάει καλά».

Όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος της κρίσης… κάτι που δεν φαίνεται στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!