Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Σοκ. Νέους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα υποθηκοφυλάκεια
[MonoNews]: Σοκ. Νέους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα υποθηκοφυλάκεια

[MonoNews]: Σοκ. Νέους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα υποθηκοφυλάκεια

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε η Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος στην κυβέρνηση με αφορμή νομοσχέδιο, που προσπαθεί να αλλάξει το ρόλο των υποθηκοφυλακείων και να τα κάνει όλα κρατικά, προσκρούοντας σε αντισυνταγματικές διατάξεις και προσλαμβάνοντας από την πίσω πόρτα κι άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Ανδραλής και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Χριστοφάκης, στις 10 Φεβρουαρίου 2017 κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του

Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» και στο άρθρο 32 υπάρχει διάταξη περί μετατροπής σε έμμισθα για όσα άμισθα υποθηκοφυλακεία συντρέχει «περίπτωση θανάτου ή για οποιονδήποτε λόγο οριστικής αποχώρησης του υποθηκοφύλακα από την υπηρεσία».

Η Ένωσή αντιτίθεται σφοδρά στη διάταξη αυτή για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Υποθηκοφυλακεία ως πάρεργο

Η προτεινόμενη διάταξη παραγνωρίζει πλήρως την αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα «ακέφαλα» άμισθα υποθηκοφυλακεία, η οποία έγκειται αποκλειστικώς και μόνον στην παράνομη μη προκήρυξη διαγωνισμών για τις κενούμενες θέσεις αμίσθων υποθηκοφυλάκων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Στα υποθηκοφυλακεία αυτά (64 τον αριθμό) προΐσταται σήμερα ως αναπληρωτής ο αρχαιότερος συμβολαιογράφος της οικείας περιφέρειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!