Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Π. Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να πει πως αργήσαμε στην Ανατολική Αττική, παρά την τραγωδία!
[MonoNews]: Π. Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να πει πως αργήσαμε στην Ανατολική Αττική, παρά την τραγωδία!

[MonoNews]: Π. Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να πει πως αργήσαμε στην Ανατολική Αττική, παρά την τραγωδία!

Πάνος Σκουρλέτης.Υπουργός Ενέργειας

«Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές είχαμε μια καλή οργάνωση των διαθέσιμων μέσων και δυνατοτήτων μας», ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας στις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο κ. Σκουρλέτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μάλιστα πως κανείς δεν μπορεί πει «αργήσατε», ούτε στην Κινέτα ούτε στην Ανατολική Αττική, «παρά την τραγική έκβαση αυτής της κατάστασης». Εξήγησε πως δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει ότι αυτά που συνέβησαν βασίζονται κυρίως στην κακή οργάνωση, τη μη ανταπόκριση, την έλλειψη μέσων ή τις λάθος εκτιμήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «διαδικασίες εκπόνησης κάποιους πορίσματος» για «τη διακρίβωση και αποτίμηση αιτιών και ευθυνών» όχι σαν και αυτές που αναζητεί μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Το πόρισμα, επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης θα βγει «συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο» για να έχει και αξία όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση «αλλά για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα».

Σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη και το Κέντρου Μελετών Ασφάλειας πριν από την τραγωδία.

Τόνισε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες – με τις οποίες λόγω κλιματικής αλλαγής θα ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι – σε συνδυασμό με τις «γερασμένες υποδομές» που έχει η χώρα όπως είναι π.χ. τα αντιπλημμυρικά έργα και μαζί με τον υπερπληθυσμό προβληματικών περιοχών και μη αντιστοίχιση υποδομών και αναγκαίων έργων με αυτήν την πραγματικότητα «όλα αυτά οδηγούν σ’ ένα συμπέρασμα ότι πρέπει να έχεις μια αποτελεσματική σχεδιασμένη εξ αρχής πολιτική προστασία».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως κάποια πράγματα είχαν δρομολογηθεί από πριν, για παράδειγμα στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» γίνεται αποσαφήνιση για διαχείριση, καθαρισμό, αστυνόμευση ρεμάτων με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας «και αυτό λύνει τεράστια προβλήματα».

Σημείωσε πως για θέματα δομημένου Περιβάλλοντος ο νόμος ψηφισμένος το 2017 του Υπουργείου Περιβάλλοντος «έριξε μια μπάρα» δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις ακινήτων μετά το 2011 σε ρέματα, δασική περιοχή, αιγιαλό, αναδασωτέα περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία και των παρατηρητριών δόμησης για να αντιμετωπιστεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων και των αλληλοεπικαλύψεων στο θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων που είχαν μέχρι τώρα Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!