Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας: Σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας η Ρωσία, αυθαίρετες οι απελάσεις
[MonoNews]: Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας: Σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας η Ρωσία, αυθαίρετες οι απελάσεις

[MonoNews]: Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας: Σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας η Ρωσία, αυθαίρετες οι απελάσεις

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην κίνηση της Μόσχας να απαντήσει με απελάσεις δύο Ελλήνων διπλωματών στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα. Η Αθήνα κατηγορεί τη Μόσχα για αυθαιρεσία και εκδικητική διάθεση, καθώς οι απελάσεις -όπως αναφέρει- έγιναν χωρίς κανένα στοιχείο.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη Ρωσία «σύντροφο εν όπλοις της Τουρκίας» και καταγγέλλει τη Μόσχα για προσπάθεια «να επιβληθεί στη χώρα η παρουσία της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας», οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τις μυστικές υπηρεσίες των Τσάρων που στόχο είχαν τον αφελληνισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής».

Πάντως, η ανακοίνωση με τίτλο «Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον: Νηφάλια και σταθερά» καταλήγει με τη φράση «ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα».

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών

«Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία. Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!