Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Συμεών Παληός-Νικόλας Μαρτίνος: Έδωσαν τα χέρια
[MonoNews]: Συμεών Παληός-Νικόλας Μαρτίνος: Έδωσαν τα χέρια

[MonoNews]: Συμεών Παληός-Νικόλας Μαρτίνος: Έδωσαν τα χέρια

Από αριστερά: Οι εφοπλιστές Συμεών Παληός (Diana Shipping) και Νικόλας Μαρτίνος (Thenamaris)

Μια νέα αγοραπωλησία έλαβε χώρα στην οποία πρωταγωνιστές είναι ο Συμεών Παληός και ο Νικόλας Μαρτίνος , δύο από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην αγορά ξηρού φορτίου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή Thenamaris του κ. Μαρτίνου προχώρησε στην πώληση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax Seatrust  (χωρητικότητας 81.640-dwt και κατασκευής 2013), του οποίου αγοραστής είναι η ναυτιλιακή Diana Shipping του κ. Παληού.

Το bulker -που κατασκευάστηκε στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) , η διοίκηση των οποίων πρέπει να διεκπεραιώσει ένα μεγάλο αναδιαρθρωτικό πλάνο- πουλήθηκε στον κ. Παληό για το ποσό των 22,75 εκατ. δολαρίων, μια συναλλαγή που έβγαλε τον κ. Μαρτίνο κερδισμένο κατά 950.000 δολάρια, από τη στιγμή που η τιμή που δίνει για το πλοίο η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue τοποθετείται στα 21,8 εκατ. δολάρια.

Η Thenamaris του κ. Μαρτίνου είχε εξαγοράσει το Seatrust ως “Liberty Dawn” σε μια συμφέρουσα εξαγορά που κινήθηκε μόλις στα 13 εκατ. δολάρια, καθώς έσπευσε να εκμεταλλευτεί την κατακόρυφη πτώση που σημείωσαν το 2016 οι αξίες των μεταχειρισμένων πλοίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!