Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι σηματοδοτεί η επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων: Τέλος τα 586 ευρώ-Παραπάνω λεφτά σε 18.000 εργαζόμενους
[MonoNews]: Τι σηματοδοτεί η επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων: Τέλος τα 586 ευρώ-Παραπάνω λεφτά σε 18.000 εργαζόμενους

[MonoNews]: Τι σηματοδοτεί η επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων: Τέλος τα 586 ευρώ-Παραπάνω λεφτά σε 18.000 εργαζόμενους

Ανατροπές στα εισοδήματα 18.000 εργαζομένων εκτιμάται οτι φέρνει η επέκταση των πρώτων 4 κλαδικών συμβάσεων που επικύρωσε χθες η ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Για την ακρίβεια εκτιμάται οτι η επέκταση θα έχει θετική επίδραση σε χιλιάδες εργαζομένους, περίπου στο 1/4 των κατ’ εκτίμηση 70.000 ατόμων που απασχολούνται στους συγκεκριμένους κλάδους. Με την υπογραφή μάλιστα της σχετικής υπουργικής απόφασης, το σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες, τις πρακτορειακές επιχειρήσεις, τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού, όλης της χώρας, θα πρέπει να αμείβονται με βάση τα όσα προβλέπουν οι κλαδικές αυτές συμβάσεις.

Χθες αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση στο σύνολο του κλάδου των συμβάσεων που αφορούν τους όρους εργασίας των περίπου 40.000 τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και των περίπου 30.000 εργαζομένων στις πρακτορειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας, του υπαλληλικού προσωπικού ναυτιλιακών επιχειρήσεων και πρακτορείων όλης της χώρας και τέλος του υπαλληλικού προσωπικού εργαζομένων στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού όλης της χώρας.

Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 15.000 εως 18.000 εργαζόμενοι που σήμερα δεν καλύπτονται από τις κλαδικές τους συμβάσεις θα δουν σημαντικές αλλαγές στους μισθούς τους ή και στους όρους εργασίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από τον χώρο των γραφείων τουρισμού και ταξιδίων, και είτε δεν καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση είτε καλύπτονται τυπικά, και οι εργοδότες παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!