Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η σύγκρουση στον «Καρέλια»: Τα εκατομμύρια που ζαλίζουν
[MonoNews]: Η σύγκρουση στον «Καρέλια»: Τα εκατομμύρια που ζαλίζουν

[MonoNews]: Η σύγκρουση στον «Καρέλια»: Τα εκατομμύρια που ζαλίζουν

Από αριστερά: Βικτωρία Καρέλια, Ανδρέας και Στάθης Καρέλιας

Θα τραβήξουν κι άλλο το σκοινί οι «χρυσοί» και αντιμαχόμενοι κληρονόμοι του «Καρέλια»; Μπορεί το συγκρουσιακό κλίμα να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, ή θα τιθασευτούν οι αντίρροπες δυνάμεις, πριν να ξεπεραστούν τα όρια;

Η εξ αναβολής, κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια», που ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας, αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις. Απαντήσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το «χρώμα του χρήματος». Κι όπως υποστήριζε και η «δαιμόνια» Αγγλίδα συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι «όταν υπάρχουν στη μέση πολλά λεφτά, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν»

Όντως τα λεφτά είναι πολλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία αποτιμάται στα επίπεδα των 740 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, λίγο πάνω από το 95% του μετοχικού αυτού πλούτου, έχει κληροδοτηθεί και βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των δύο μετωπικά αντιτιθέμενων πλευρών. Τα μέλη των οποίων προέρχονται από το ίδιο γενεαλογικό δέντρο των Καρέλια.

Ακόμη, η ιστορική Καλαματιανή καπνοβιομηχανία που εφέτος συμπληρώνει 130 χρόνια ζωής, διαθέτει πάνω από μισό δις ευρώ ενεργητικό, ενώ σε όλη τη διάρκεια της κρίσης (2009-2017) παραμένει σταθερά κερδοφόρος, με τα συνολικά κέρδη να φτάνουν στα 400 εκατ. ευρώ. Για τις εννέα τελευταίες ετήσιες χρήσεις, τα διανεμηθέντα μερίσματα στους μετόχους ανέρχονται σε 215,6 εκατ. ευρώ, αν περιληφθούν και τα 25,4 εκατ. ευρώ που πρόκειται να μοιραστούν τώρα, πρό φόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!