Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers
[MonoNews]: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers

[MonoNews]: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers

Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.
Ανάκαμψη για την αγορά των chemical tankers

Σε ανοδική πορεία έχει μπει η αγορά των chemical tankers, εξαιτίας του μειωμένου αριθμού παραγγελιών για νέα πλοία και της λόγω της μείωσης της ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Όπως αναφέρει η έκθεση του «Chemical Forecaster», όπως δημοσιεύεται από την Drewry, η συνολική ζήτηση για χημικά φορτία αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2017 κατά 3,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αύξηση της τάξεως του 3,3% θα καταγραφεί στο παγκόσμιο εμπόριο χημικών φορτίων.

Φωτιά σε πλοίο της Algerie Ferries

Πυρκαγιά ξέσπασε σε επιβατηγό πλοίο της Algerie Ferries με αποτέλεσμα 29 από τους επιβάτες να τραυματιστούν. Το Tariq-Ibn-Ziyad (κατασκευής 1995) είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Γαλλία και συγκεκριμένα το λιμάνι της Μασσαλίας και είχε ως προορισμό του την Αλγερία. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία η πυρκαγιά ξέσπασε στο φορτίο του πλοίο το οποίο αναγκαστικά προσέγγισε την πόλη Αλκούντια στις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους. Περίπου 470 επιβάτες, κυρίως Γάλλοι και Αλγερινοί, και 137 μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο πλοίο τη στιγμή της πυρκαγιάς.

Στα 65 πλοία ο στόλος της Τsakos Energy Navigation

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα παραλαβής 15 νεότευκτων πλοίων της ναυτιλιακής Tsakos Energy Navigation (TEN) , συμφερόντων του εφοπλιστή Ν. Τσάκου, με την παραλαβή του χωρητικότητας 112.700 dwt τάνκερ aframax Bergen TS στις 27 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Με τα 15 αυτά πλοία, ο στόλος της TEN αυξήθηκε κατά 30%, φτάνοντας τα 65 πλοία.

Αγόρασε ναυπηγική μονάδα της Daewoo η Damen

Όπως ανακοίνωσε τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen συμφώνησαν με τη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για την απόκτηση της, που η τελευταία έχει στην Ρουμανία. Η θυγατρική της Daewoo –η Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI)– ιδρύθηκε το 1997 υπό τη μορφή κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ της Daewoo και της 2 Mai Mangalia Shipyard, με την πρώτη να αποτελεί τον κύριο μέτοχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!