Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σε… ηλεκτρισμένο κλίμα αποφασίζει η ΡΑΕ για ΑΔΜΗΕ – καλώδιο Κρήτης
[MonoNews]: Σε… ηλεκτρισμένο κλίμα αποφασίζει η ΡΑΕ για ΑΔΜΗΕ – καλώδιο Κρήτης

[MonoNews]: Σε… ηλεκτρισμένο κλίμα αποφασίζει η ΡΑΕ για ΑΔΜΗΕ – καλώδιο Κρήτης

Συνεχίζεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, η σημαντική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τον χαρακτηρισμό του έργου «ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτη – Αττική» ως εθνικού χαρακτήρα, από ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ώστε να προχωρήσει ο ΑΔΜΗΕ στην προκήρυξη του διαγωνισμού κατασκευής του έργου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε χθες, όμως δεν ολοκληρώθηκε, και η σύνθετη υπόθεση θα συνεχίσει να εξετάζεται και σήμερα, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί το πράσινο φως ώστε να εκκινήσει ο διαγωνισμός.

Ωστόσο, από τη μια η καθυστέρηση της ΡΑΕ να χαρακτηρίσει το έργο εθνικού χαρακτήρα και να δώσει πράσινο φως στο διαγωνισμό της κατασκευής του και από την άλλη ο εκνευρισμός που προκάλεσαν οι διαρροές από τον ΑΔΜΗΕ ότι η ΡΑΕ κωλυσιεργεί, έχουν δημιουργήσει ηλεκτρισμένο κλίμα.

Η Ολομέλεια της ΡΑΕ καλείται να εξετάσει όλα τα δεδομένα γύρω από το μεγάλο project ύψους 1 δισ. ευρώ, όπως διαμορφώνονται μετά την ανακοίνωση από το βήμα της Βουλής του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκης (στις αρχές Μαρτίου) ότι το έργο είναι εθνικό. Το υπουργείο επέλεξε αυτή τη στρατηγική για να απεμπλέξει το ελληνικού ενδιαφέροντος τμήμα, η ολοκλήρωση του οποίου επείγει, από τα ευρύτερα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη αποστείλει στη ΡΑΕ αναθεωρημένο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) για τις περιόδους 2019-2028 και 2020-2029 με τα νέα δεδομένα για το έργο Κρήτης-Αττικής (ότι δηλαδή θεωρείται εθνικό έργο με φορέα υλοποίησης την Αριάδνη Interconnection).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!