Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Salfo: Πως μια ελληνική εταιρεία μπήκε στη λίστα των 200 μεγαλύτερων μελετητικών του κόσμου
[MonoNews]: Salfo: Πως μια ελληνική εταιρεία μπήκε στη λίστα των 200 μεγαλύτερων μελετητικών του κόσμου

[MonoNews]: Salfo: Πως μια ελληνική εταιρεία μπήκε στη λίστα των 200 μεγαλύτερων μελετητικών του κόσμου

O διευθύνων σύμβουλος της Salfo, Γιάννης Φωτεινός

«Από το 2005 η Salfo & Associates με όραμα επέκτασης και σε αντίθεση με το σύνηθες ελληνικό κρατικοδίαιτο μοντέλο επιχειρηματικότητας, διαφοροποιήθηκε και στήριξε την επιχειρηματική στρατηγική ανάπτυξής της στην επέκταση εκτός συνόρων. Αποτέλεσμα ήταν η μετέπειτα κρίση να βρει τη Salfo προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία, αφού είχε προνοητικά δραστηριοποιηθεί σε περισσότερες από δέκα χώρες, κυρίως της Μέσης Ανατολής».

Τα παραπάνω επισημαίνει στο mononews ο διευθύνων σύμβουλος της Salfo, Γιάννης Φωτεινός και προσθέτει: «η στρατηγική της εταιρείας βασίστηκε σε εντατικοποίηση της εξωστρέφειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή εδραίωσή της και την ανάληψη μεγάλων έργων στο εξωτερικό που την ενδυνάμωσαν οικονομικά, αλλά και τεχνικά, κάνοντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων μηχανικών στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες μελετητικές εταιρείες παγκοσμίως».

Σύμφωνα με το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό ENR, η εν λόγω εταιρεία κατατάσσεται την τελευταία τριετία (2016-2018) στη λίστα των 200 μεγαλύτερων μελετητικών εταιρειών του κόσμου.

Σήμερα διαθέτει, εκτός Ελλάδας, 8 ακόμα γραφεία: στο Κατάρ, στο Άμπου Ντάμπι, στο Ντουμπάι, στη Σαουδική Αραβία, στο Ομάν, στην Κύπρο, στη Ρουμανία και στη Σερβία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο τζίρος της ο οποίος κατά 70% προέρχεται από έργα του εξωτερικού, υπερδιπλασιάστηκε (40 εκατ. ευρώ ήταν το 2017 με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων περίπου 44 εκατ. ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!