Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ρήξη στην ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE
[MonoNews]: Ρήξη στην ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE

[MonoNews]: Ρήξη στην ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE

Διχασμένα παρουσιάστηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την πρώτη αύξηση επιτοκίων και τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δήλωσαν τρεις πηγές στο Reuters.

H EKT ανακοίνωσε τελικά ότι «αναμένει» πως το QE θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα ως το τέλος του καλοκαιριού της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η απόφαση για την λήξη του προγράμματος ήταν ομόφωνη, μια ένδειξη ότι οι διαφωνούντες τελικά αποδέχθηκαν την προτεινόμενη φρασεολογία. Αλλά ορισμένα μέλη του Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ μιας λιγότερο δεσμευτικής διατύπωσης σχετικά με το τέλος του προγράμματος, η οποία θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των αγορών ομολόγων, σημείωσαν οι πηγές.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες ήθελαν να δοθεί σήμα ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν ακόμα και στα μέσα του 2019. «Ορισμένα μέλη θα ήθελαν να δουν μια έκφραση όπως «στη μέση του έτους»» επισήμανε μια από τις πηγές. «Με την διατύπωση που επιλέχθηκε πολλά μένουν ανοιχτά» τόνισαν.

Η εποχή του εύκολου χρήματος φτάνει στο τέλος της
Μ. Ντράγκι σε κράτη-μέλη: Δημιουργήστε επαρκή δημοσιονομικά «μαξιλάρια»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!