Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Το Reuters στην πλατεία Συντάγματος: Καθώς τα μνημόνια τελειώνουν, οι περιπτεράδες στο Σύνταγμα μετρούν ακόμα πληγές
[MonoNews]: Το Reuters στην πλατεία Συντάγματος: Καθώς τα μνημόνια τελειώνουν, οι περιπτεράδες στο Σύνταγμα μετρούν ακόμα πληγές

[MonoNews]: Το Reuters στην πλατεία Συντάγματος: Καθώς τα μνημόνια τελειώνουν, οι περιπτεράδες στο Σύνταγμα μετρούν ακόμα πληγές

O Χρήστος Παπαγεωργίου, 43, στο περίπτερό του στο Σύνταγμα Πηγή Φωτό: Reuters

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου έχει δει το περίπτερό του να γκρεμίζεται και καθώς προσπαθούσε να το σώσει με έναν πυροσβεστήρα, ανέπτυξε άσθμα από τα δακρυγόνα που έπεφταν στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια σφοδρών διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας. Αυτό αναφέρει το οδοιπορικό του πρακτορείου Reuters στην πλατεία Συντάγματος, το κεντρικό σημείο των συχνά βίαιων διαδηλώσεων στα χρόνια του μνημονίου.

Μεταξύ 2010 και 2015, σημειώνει το Reuters, η πλατεία Συντάγματος ήταν το κεντρικό σημείο οργισμένων και συχνά βίαιων διαδηλώσεων από χιλιάδες Έλληνες ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Οκτώ χρόνια αργότερα, o μόνος κρότος που ακούγεται στην πλατεία είναι αυτός που παράγουν οι ρόδες από τις τροχήλατες βαλίτσες οι χιλιάδες τουρίστες.

Αλλά για εκατοντάδες ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κοντά, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας παραμένουν ζωντανές στη μνήμη τους.

Υπήρχαν φορές που οι βουλευτές ψήφιζαν τους νόμους της λιτότητας υπό τον ήχο χειροβομβίδων και κρότου, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ ιδιόρρυθμων αναρχικών και διαδηλωτών και αστυνομίας μετέτρεπαν την πλατεία σε πεδίο μάχης με καπνογόνα, σπασμένα μάρμαρα και φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων.

O Αλέξανδρος Αλιούσης, 28, στο περίπτερό του στο Σύνταγμα Πηγή Φωτό: Reuters

Ο Χρ. Παπαγεωργίου, 43 ετών, διατηρεί ένα μικρό περίπτερο στην πλατεία. Λέει ότι τα πράγματα έχουν τώρα σε μεγάλο βαθμό ηρεμήσει παρότι η πλατεία παραμένει το αγαπημένο πεδίο των Ελλήνων διαδηλωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!