Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Το ράλι των ελληνικών εξαγωγών – Οι νικητές και οι εκπλήξεις
[MonoNews]: Το ράλι των ελληνικών εξαγωγών – Οι νικητές και οι εκπλήξεις

[MonoNews]: Το ράλι των ελληνικών εξαγωγών – Οι νικητές και οι εκπλήξεις

Για τα ελληνικά προϊόντα που πρωταγωνιστούν στις εξαγωγές της χώρας, αλλά και τις περιφέρειες, οι οποίες εμφανίζουν την εντονότερη δραστηριότητα έδωσε απαντήσεις ο Παναγιώτης Χασάπης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Τα στοιχεία των μετρήσεων για τις ελληνικές εξαγωγές προκύπτουν από σχετική μελέτη, που καταρτήθηκε από το φορέα, με τίτλο «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά περιφέρεια και νομό». Η μελέτη έλαβε υπόψη της τις ελληνικές Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας για τα έτη 2013-2017, αναφορικά με τη δραστηριοποίηση τους στον τομέα των εξαγωγών, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε και τις μεταβολές που έχουν πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα της πενταετίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χασάπης, «Με τη μελέτη μας αυτή πληροφορούμε για το εξωτερικό εμπόριο των 13 περιφερειών και των 52 περιφερειακών ενοτήτων ανά κυριότερο κλάδο και αγορά, όπως και για τις μεταβολές που έχουν πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα της πενταετίας, το οποίο αναλύουμε και τις τάσεις που διαμορφώνονται σε αυτή την πενταετία».

Όπως επεσήμανε, επίσης, ταυτόχρονα με τη γενικότερη εικόνα, μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη αναλύεται και «η ανάδειξη των κλάδων και των αγορών αιχμής ανά περιφέρεια και νομό, όπως και η εξαγωγική τους δραστηριότητα διαχρονικά».

Η μεταβολή των εξαγωγών είναι το κύριο σημείο που εξετάζουν οι δείκτες των αναλύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!