Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ραγδαίες εξελίξεις στη ναυτιλία: Ετοιμάζεται κολοσσός με στόλο 130 πλοίων
[MonoNews]: Ραγδαίες εξελίξεις στη ναυτιλία: Ετοιμάζεται κολοσσός με στόλο 130 πλοίων

[MonoNews]: Ραγδαίες εξελίξεις στη ναυτιλία: Ετοιμάζεται κολοσσός με στόλο 130 πλοίων

Μια μεγάλη και φιλόδοξη συνεργασία ξεκινάει ανάμεσα σε δύο από τους μεγαλύτερους διεθνείς παίκτες των μεταφορών ξηρού φορτίου, τις ναυτιλιακές Gearbulk και Grieg Star. Οι δυο εταιρείες πρόκειται να προχωρήσουν σε μια κοινοπραξία και να δραστηριοποιηθούν από κοινού στην αγορά.

Η ελβετικών συμφερόντων Gearbulk και η νορβηγική Grieg Star ανακοίνωσαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια πολύπλευρη και με γνώμονα τον πελάτη διεθνούς εμβέλειας ναυτιλιακή, που θα κυριαρχήσει στις μεταφορές ξηρού χύδην φορτίου.

Η νέα εταιρεία, μετά την ένωση των δύο στόλων, θα λειτουργεί με περισσότερα από 130 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου που θα περιλαμβάνουν, εκτός από τα συμβατικά φορτηγά πλοία και πλοία που φέρουν ανοικτές και σχεδόν ανοικτές καταπακτές.

Elisabeth Grieg, πρόεδρος της Grieg Star

Η κοινοπραξία θα ελέγχεται τόσο από την Gearbulk όσο και από την Grieg Star, με την πρώτη να κατέχει ποσοστό ύψους 65% και τη δεύτερη να συμμετέχει με ποσοστό της τάξεως του 35%, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο θα απαρτίζεται από συνολικά 5 μέλη: τα 3 θα προέρχονται από την ελβετική Gearbulk και τα υπόλοιπα 2 από τη νορβηγική Grieg Star.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!