Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η Quest Συμμετοχών του Θοδωρή Φέσσα υποψήφια για την εξαγορά της IBG
[MonoNews]: Η Quest Συμμετοχών του Θοδωρή Φέσσα υποψήφια για την εξαγορά της IBG

[MonoNews]: Η Quest Συμμετοχών του Θοδωρή Φέσσα υποψήφια για την εξαγορά της IBG

Θεόδωρος Φέσσας. Πρόεδρος ΣΕΒ

Η Quest Συμμετοχών με ιδρυτή και βασικό μέτοχό της τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσαείναι εκ των βασικών ενδιαφερομένων για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG), που πωλείται από τον ειδικό διαχειριστή της Λαϊκής τράπεζας Κύπρου.

Η συμμετοχή της Quest Συμμετοχών και του πολυσχιδούς Έλληνα επιχειρηματία που ανέλαβε το τιμόνι του ΣΕΒ το Μάιο του 2014, αποτελεί την έκπληξη στο διαγωνισμό για την πώληση της IBG, όχι μόνο γιατί το σχετικό ενδιαφέρον είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά επιπλέον γιατί αποτελεί μια από τις σοβαρές υποψηφιότητες για την εξαγορά της τράπεζας. Αν και η εκδήλωση ενδιαφέροντος επισήμως έχει κατατεθεί από την εισηγμένη Quest Συμμετοχών, στο εγχείρημα σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχουν και άλλοι επενδυτές, συνδέοντας το εγχείρημα επένδυσης στην IBG με την τεχνολογική υποστήριξη της Quest Συμμετοχών.

Η Quest Συμμετοχών ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest), είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998) και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (Info-Quest Technologies, iSquare, iStorm, Unisystems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr ), στη διαχείριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), στις ταχυμεταφορές (ACS Courier Services) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy, Quest Solar), με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την Quest Συμμετοχών στις ελληνικές υποψηφιότητες για την εξαγορά της IBG συγκαταλέγονται επίσης η Barniveld Enterprises, του ομίλου Βαρδινογιάννη και η Praxia Bank (πρώην Credicom).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!