Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Μυτιληναίος δίνουν οι αναλυτές
[MonoNews]: Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Μυτιληναίος δίνουν οι αναλυτές

[MonoNews]: Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Μυτιληναίος δίνουν οι αναλυτές

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Μυτιληναίος δίνουν οι αναλυτές, ανεβάζοντας τον πήχυ για τη μετοχή και δίνοντας περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα έως 49%.

Αναλυτικότερα, σε σημερινή έκθεσή της, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή δίνει νέα τιμή στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος 14 ευρώ ανά μετοχή, από 13,5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση outperfom (υπεραπόδοση). Αυτό υποδηλώνει περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα κίνησης της μετοχής περίπου 49%.

Σύμφωνα με την Πειραιώς Χρηματιστηριακή, ο όμιλος αναμένεται να έχει μία ακόμη χρονιά ρεκόρ στον κλάδο της μεταλλουργίας, χάρη στις υψηλές τιμές της αλουμίνας και τα ανταγωνιστικά κόστη της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της ενέργειας, οι υψηλές οριακές τιμές του συστήματος και η ικανότητα της Μυτιληναίος να προμηθεύεται φυσικό αέριο κάτω από τις τιμές της αγοράς αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία των μονάδων παραγωγής ενέργειας με αέριο.

Επιπλέον, αναμένεται ανάκαμψη στον τομέα των ενεργειακών έργων και των υποδομών λόγω και των μεγάλων έργων που έχει αναλάβει ο όμιλος στην Αφρική και μιας σειράς έργων φωτοβολταϊκών ανά τον κόσμο, με το ανεκτέλεστο να διαμορφώνεται στα 983,9 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2018.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Μυτιληναίος θα εμφανίσει το 2019 καθαρά κέρδη 203,9 εκατ. ευρώ, από 141,2 εκατ. το 2018, με τα έσοδα να αυξάνονται στα 1,89 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!