Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ψυχρός πόλεμος Ελλάδας – Ρωσίας: Όλο το παρασκήνιο. Πώς συνδέεται πρόσφατο non paper του Μαξίμου
[MonoNews]: Ψυχρός πόλεμος Ελλάδας – Ρωσίας: Όλο το παρασκήνιο. Πώς συνδέεται πρόσφατο non paper του Μαξίμου

[MonoNews]: Ψυχρός πόλεμος Ελλάδας – Ρωσίας: Όλο το παρασκήνιο. Πώς συνδέεται πρόσφατο non paper του Μαξίμου

Να θέσει σαφή όρια απέναντι στις ρωσικές προσπάθειες άσκησης πολιτικής επιρροής εντός της ελληνικής επικράτειας επιχειρεί η Αθήνα με την απόφασή της να προχωρήσει στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωμάτων και στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται και έγιναν γνωστά μέσα από σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώτατες διπλωματικές πηγές, υπήρξε ρωσικός «δάκτυλος» στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, στην κατεύθυνση να μην κλείσει η συμφωνία.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων.

Έπειτα από συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για ανάλογες δράσεις από μεμονωμένα άτομα, αλλά και φορείς, που επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή μεταξύ τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην απέλαση.

Ο χρόνος δημοσιοποίησης της όλης υπόθεσης δεν είναι τυχαίος: Έρχεται την ημέρα που το ΝΑΤΟ δρομολογεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εξάλλου, η υπόθεση φέρνει στη μνήμη πρόσφατο non paper από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έβλεπε σχέδιο αποστασίας οργανωμένο από ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, προχώρησε στις απελάσεις με επίκληση της καλής της θέλησης, όσον αφορά παλαιότερη στάση της στην υπόθεση Σκριπάλ. Ελληνικές διπλωματικές πηγές δήλωναν νωρίτερα σήμερα ότι «η Ελλάδα, όταν είχε προκύψει η υπόθεση Σκριπάλ, δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες (σ.σ. όπως είχαν κάνει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες), καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις, ενώ τώρα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα».

Η στάση αυτή της Αθήνας καταδεικνύει ότι δεν θέλει να υπάρξει σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!