Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα
[MonoNews]: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα

[MonoNews]: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα

Άκρως αισιόδοξος για τις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας εμφανίζεται ο superstar διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) Kyle Bass, υποστηρίζοντας ότι οι επενδυτές είναι έτοιμοι να «ρίξουν» δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Περιμένουν απλώς την κατάλληλη στιγμή…

Ο ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 815 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζει ότι οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στο περιθώριο μια «τεκτονική» πολιτική αλλαγή το 2018.

«Υποθέτω ότι κάποια στιγμή μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου το ερχόμενο έτος θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν θα συμβεί αυτό, θα υπάρξει μαζική εισροή επενδύσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο. Θα εισρεύσει πολύ χρήμα, καθώς οι επενδυτές αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά με μια πιο μετριοπαθή κυβέρνηση», τονίζει.

Και προσθέτει: «Θα πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακάμψει η επενδυτική εμπιστοσύνη».

Υπογραμμίζει, δε, με μεγάλη σιγουριά ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν εκλεγεί θα επιστρέψουν στις τράπεζες 15 δισ. ευρώ καταθέσεις», ενώ προσθέτει ότι μετά τις εκλογές θα ανακάμψουν σημαντικά τόσο το χρηματιστήριο όσο και η αγορά ομολόγων.

Ο «γκουρού» των επενδύσεων αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι από τη δική του οπτική γωνία, για να απογειωθεί η αγορά, πρέπει να διορθωθούν δύο πράγματα: Πρώτον, να σταματήσει η φοροδιαφυγή και, δεύτερον, να ξαναρχίσουν οι Ελληνες να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!