Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις
[MonoNews]: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις

[MonoNews]: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις

Την πρωτιά τους με διαφορά διατηρούν οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2018, οι ναυτιλιακές ελληνικών συμφερόντων έχουν ξοδέψει 3,8 δισ. δολ. για αγορές second hand πλοίων.

Συνολικά οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αγοράσει 245 πλοία και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Κινέζοι εφοπλιστές που έχουν διαθέσει 1,63 δισ. δολ. για την αγορά 179 πλοίων.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, η κινητικότητα παραμένει αυξημένη.

Οι τελευταίες πληροφορίες συνδέουν τη ναυτιλιακή Dalex Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Δαλακούρα, με την αγορά ενός φορτηγού πλοίου τύπου supramax. Πρόκειται για το χωρητικότητας 53,000 dwt πλοίο Maemi Spirit, κατασκευής 2008, το οποίο άλλαξε χέρια στην τιμή των 11 εκατ. δολ.

Αν επιβεβαιωθεί η εξαγορά, ο στόλος της Dalex Shipping θα περιλαμβάνει 14 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

H εταιρεία NGM Energyτης οικογένειας Μουνδρέα απέκτησε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, το VLCC DS Vida (χωρητικότητας 299.097 dwt, κατασκευής 2003) έναντι 22,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Dr Peters. Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή πούλησε προς διάλυση τον περασμένο Σεπτέμβριο το παλαιότερο VLCC της, το Ataka (χωρητικότητας 281.000 dwt, κατασκευής 1998), έναντι σχεδόν 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

O εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας, της NGM Energy

Στην εξαγορά δύο aframax tankers προχώρησε η Horizon Tankers, του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!