Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Προσγείωση από Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;
[MonoNews]: Προσγείωση από Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;

[MonoNews]: Προσγείωση από Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;

«Οι όροι όπως »καθαρή έξοδος» (από το μνημόνιο) δεν είναι οι πλέον πρόσφοροι» διεμήνυσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των δανειστών, Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Σημείωσε δε ότι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση συνδέεται με 82 προαπαιτούμενα.

Ο κ. Κοστέλο ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε, καθώς προς το παρόν υπάρχει μόνο συμφωνία επί των προαπαιτούμενων, ενώ αναζητείται πλαίσιο για την μεταμνημονιακή εποχή. «Υπάρχει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται προκειμένου να κλείσει» η γ’ αξιολόγηση, αλλά «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα», διευκρίνισε, χαρακτηρίζοντας αρκετά ρεαλιστικό να λήξει το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική συμφωνία τον Ιανουάριο.

Υπό την προοπτική αυτή, είπε, οι θεσμοί θα συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές για να καταστεί η συμφωνία εφικτή έως τις 22 Ιανουαρίου που συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένα περιθώριο 3 – 4 μηνών για να συζητηθούν τα μεγάλα μέτωπα της επόμενης ημέρας.

«Όροι όπως καθαρή έξοδος δεν είναι οι πιο πρόσφορες εκφράσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κυβέρνηση και δανειστές να καταλήξουν σε ένα «πλαίσιο για το επόμενο στάδιο ώστε να συνεχιστούν βιώσιμα οι μεταρρυθμίσεις».

«Πολλά βαθιά ριζωμένα προβλήματα θα παραμείνουν και μετά τον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!