Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Προς αναδιάρθρωση δανείων 2,5 δισ. δολαρίων η Dogus
[MonoNews]: Προς αναδιάρθρωση δανείων 2,5 δισ. δολαρίων η Dogus

[MonoNews]: Προς αναδιάρθρωση δανείων 2,5 δισ. δολαρίων η Dogus

Faret Sahink. CEO Dogus Group

Διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του 40% των δανείων της ξεκινά, αυτήν την εβδομάδα, η Dogus Holding AS του Τούρκου δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι αλυσίδες εστιατορίων Zuma και Nusr-Et, αλλά και πλήθος άλλων συμμετοχών στην Τουρκία και στο εξωτερικό, διαπραγματεύεται με πάνω από δέκα τουρκικές τράπεζες την αναδιάρθρωση δανείων ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της Dogus είναι η επέκταση της μέσης διάρκειας των δανείων της, μέσω νέων δανείων, περίπου στα 5 1/2 χρόνια, από 2 1/2 χρόνια που είναι σήμερα, καθώς και η πληρωμή μόνο των τόκων για την επόμενη διετία.

Περίπου το 80% των εγγυήσεων που θα δοθούν για την αναδιάρθρωση των δανείων θα καλυφθεί από περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία, αν παραστεί ανάγκη, θα ρευστοποιηθούν.

Ο Sahenk, ο οποίος υπήρξε κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία, επένδυσε τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα ποσά σε εστιατόρια, μαρίνες και ξενοδοχεία στην Τουρκία και στο εξωτερικό, αφού πούλησε το 31% που κατείχε στην Turkiye Garanti Bankasi στην Banco Bilbao Vizcaya Argentaria έναντι σχεδόν 5,5 δισ. δολαρίων. Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Dogus είναι η ανάπτυξη του λιμανιού Galataport, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, στον Βόσπορο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!