Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Προειδοποίηση Τόμσεν: Ο χρόνος για την ενεργοποίηση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει
[MonoNews]: Προειδοποίηση Τόμσεν: Ο χρόνος για την ενεργοποίηση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει

[MonoNews]: Προειδοποίηση Τόμσεν: Ο χρόνος για την ενεργοποίηση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει

«Εχουμε αποδεχτεί ότι τα μέτρα θα προχωρήσουν στο τέλος του προγράμματος του ESM υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης από την Ελλάδα», δήλωσε ο ο Πολ Τόμσεν σε ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον για την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε πως «Αυτό που ζητάμε για το χρέος είναι όταν πάμε στο ΔΣ να μπορούμε να εξηγήσουμε ποια είναι η στρατηγική».

Ο Τόμσεν φάνηκε να επιμένει στην «αυτόματη» εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, λέγοντας πως κάποια μέτρα μπορούν να ενεργοποιηθούν αργότερα αλλά θα πρέπει όμως να αποφασιστεί ο μηχανισμός που θα γίνει αυτό και να είναι αυτόματος αντί να εξαρτάται από μελλοντικές αποφάσεις.

Φάνηκε πιεστικός στο θέμα του χρόνου για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέροντας ότι «Η έγκριση για την ενεργοποίηση του ΔΝΤ θα πρέπει να γίνει πολύ σύντομα και θα πρέπει να υπάρξει και τουλάχιστον μία αξιολόγηση, αλλιώς δεν θα είναι πρόγραμμα… ο χρόνος τελειώνει για να μπούμε στο ελληνικό πρόγραμμα», προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια «καλή» έξοδο εάν ολοκληρώσει το πρόγραμμα και υπάρξει συμφωνία για το χρέος, επέμεινε όμως ότι είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης να αποφασίσει εάν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!