Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τον Ιανουάριο
[MonoNews]: Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τον Ιανουάριο

[MonoNews]: Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τον Ιανουάριο

Το πιο σκληρό διάστημα των φορολογικών υποχρεώσεων ξεκινά από τώρα έως τον Ιανουάριο του 2019, με τον χρόνο ήδη να μετρά αντίστροφα για την καταβολή της πρώτης δόσης τουΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη «τρέχουν» οι δόσεις της εκκαθάρισης εισοδήματος. Η κορύφωση του φορολογικού… δράματος, όπως κάθε χρόνο, είναι τον Δεκέμβριο με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων.

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες περίπου 6,45 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του ENΦIA. Αυτό θα επαναλαμβάνεται και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2019.

Παράλληλα, στο τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη δόση των φόρων από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, έως το τέλος Σεπτεμβρίου πάνω από 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Έπονται άλλες 3 μηνιαίες δόσεις.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, καθώς περισσότεροι από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2019.

ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις – Το νέο νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ
Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση capital controls, υποκατώτατου μισθού, μείωση εισφορών και φορολογίας παντού
Ανατροπή στις εισφορές 250.000 μισθωτών με «μπλοκάκια»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!