Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα «ορφανά» λιμάνια
[MonoNews]: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα  «ορφανά» λιμάνια

[MonoNews]: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα «ορφανά» λιμάνια

Στην αναγκαιότητα περαιτέρω θεσμικών βελτιώσεων οι οποίες θα ενδυναμώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που αφορούν τη νησιωτική πολιτική και ειδικότερα τα λιμενικά ταμεία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε γνωστό στον κ. Γ. Πατούλη ότι, έγινε δεκτό το αίτημα της ΚΕΔΕ για παραχώρηση των «ορφανών» λιμανιών στους δήμους.

Ο Γ. Πατούλης, αφού χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική τη σχετική εξέλιξη και αφού επισήμανε ότι υπάρχουν διατάξεις οι οποίες λύνουν μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε να υπάρξουν επιπλέον νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την ανάγκη να ζητείται η γνώμη των δήμων σε «νομοθετικές ρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα εντός των χερσαίων ζωνών λιμένα». Όπως υπογράμμισε τέτοιου είδους διατάξεις «πρέπει να συνδιαμορφώνονται με τους δήμους και να εντάσσονται στον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό του δήμου».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της ρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία λιμένων και επιβολή τελών σ’ αυτούς που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια τηρώντας την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός της ημέρας η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές-Στα 30 δισ. ευρώ η αξία του swap
Παρασκήνιο: Υπερκέρδη κρύβονται πίσω από τον πόλεμο εναντίον των IX diesel
Ιβάν Σαββίδης: Γιατί επενδύει 3 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχείο στη Ρωσία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!