Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΠΟΥ: Ανεμβολίαστα 1 στα 10 βρέφη παγκοσμίως το 2016
[MonoNews]: ΠΟΥ: Ανεμβολίαστα 1 στα 10 βρέφη παγκοσμίως το 2016

[MonoNews]: ΠΟΥ: Ανεμβολίαστα 1 στα 10 βρέφη παγκοσμίως το 2016

Σχεδόν 13 εκατομμύρια βρέφη (περίπου  1 στα 10), σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο κατά το έτος 2016, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις για την ανοσοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της UNICEF. Αυτό σημαίνει ότι τα βρέφη αυτά έχασαν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTP), γεγονός που τα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο γι’ αυτές τις δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες.

Επιπλέον, κατά το ίδιο έτος, περίπου 6,6 εκατομμύρια βρέφη που έλαβαν την πρώτη δόση του παραπάνω εμβολίου δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο των τριών δόσεων (DTP3) που απαιτούνται για την ανοσοποίηση. Από το 2010, το ποσοστό των παιδιών που έλαβαν πλήρη σειρά ανοσοποίησης ρουτίνας έχει «σκαλώσει»  στο 86% (116,5 εκατομμύρια βρέφη), χωρίς σημαντικές αλλαγές σε καμία χώρα ή περιοχή κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Tο ποσοστό αυτό υπολείπεται του συνολικού στόχου κάλυψης της ανοσοποίησης (90%), που καθορίζεται από το παγκόσμιο σχέδιο δράσης για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα 130 από τα 194 κράτη – μέλη του ΠΟΥ έχουν επιτύχει και διατηρήσει τουλάχιστον 90% κάλυψη για το DTP3, σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι  για να επιτευχθεί ο στόχος σε παγκόσμιο επίπεδο, 10 εκατομμύρια επιπλέον βρέφη πρέπει να εμβολιαστούν στις υπόλοιπες 64 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!