Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πόσο κοστίζουν τα σπίτια στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»;
[MonoNews]: Πόσο κοστίζουν τα σπίτια στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»;

[MonoNews]: Πόσο κοστίζουν τα σπίτια στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»;

H «Αθηναϊκή Ριβιέρα» προσελκύει το 80% όσων επιθυμούν ένα σπίτι στις παράκτιες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για την ακτογραμμή που περιλαμβάνει τα νότια προάστια μέχρι το Σούνιο ενώ ζήτηση έχουν και η Αρτέμιδα και η Ραφήνα. Τα παραπάνω προκύπτουν από το δίκτυο αγγελιών ακινήτων Spitogatos, σύμφωνα με σχετική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε.

Οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και ένα χρόνο, καθώς για πρώτη φορά μετά από καιρό το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υψηλό.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, μία κατηγορία αγοραστών αφορά εκείνους που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι εκείνοι που αναζητούν ακίνητα τουλάχιστον 250.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να αιτηθούν άδεια παραμονής για τους ίδιους και συγγενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης αφορά σε Βάρκιζα, Λαγονήσι, Βουλιαγμένη, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Βούλα, Κάτω Γλυφάδα και Σούνιο.

Σε αυτή την περιοχή επενδύουν αρκετοί καθώς υπάρχουν επενδυτικά σχέδια που εξελίσσονται αυτήν την περίοδο. Στο Ελληνικό δρομολογούνται συγκροτήματα κατοικιών, γραφείων, εμπορικά κέντρα, ένα καζίνο-ξενοδοχείο, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη.

Πέραν του Ελληνικού, σε τροχιά ολοκλήρωσης οδεύει τον επόμενο χρόνο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι παραπάνω επενδύσεις αναμένεται να λειτουργήσουν και ως κίνητρο για νέο επενδυτικό ενδιαφέρον στο τμήμα Βάρκιζα-Σούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!