Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: ΠΟΕΔΗΝ: Επιστρέφουν στους δήμους 526 τραυματιοφορείς, πρώην σχολικοί φύλακες
[MonoNews]: ΠΟΕΔΗΝ: Επιστρέφουν στους δήμους 526 τραυματιοφορείς, πρώην σχολικοί φύλακες

[MonoNews]: ΠΟΕΔΗΝ: Επιστρέφουν στους δήμους 526 τραυματιοφορείς, πρώην σχολικοί φύλακες

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που καταγγέλλουν την μετάταξη 526 τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία στους δήμους.

Όπως εξηγούν, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, μετατάσσουν άμεσα στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες.

Επιπλέον, ζητούν από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να τους ενημερώσει γιατί αρνείται την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). «Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα νοσοκομεία» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικά παιχνίδια με σκοπό το κομματικό όφελος.

«Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας.

Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή», προσθέτουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και διερωτώνται εφόσον οι μετακινήσεις προς τους δήμους ήταν απαραίτητες γιατί συμβαίνουν τώρα, στο παρά ένα των εκλογών: «Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία;».

«Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης» καταλήγουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!