Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πλειστηριασμοί: Ολική επαναφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα στα τέλη Φεβρουαρίου
[MonoNews]: Πλειστηριασμοί: Ολική επαναφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα στα τέλη Φεβρουαρίου

[MonoNews]: Πλειστηριασμοί: Ολική επαναφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα στα τέλη Φεβρουαρίου

Με νέες αναγγελίες πλειστηριασμών φορτώνει κάθε μέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία μέχρι χθες είχαν μεταφερθεί 1.341 πλειστηριασμοί. Το σύστημα των φυσικών πλειστηριασμών μέσω του οποίου εκκρεμούν ήδη 3.969 ρευστοποιήσεις καταργείται στα τέλη Φεβρουαρίου και στόχος είναι εντός του Μαρτίου να μεταφερθούν σταδιακά όλοι οι πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες είτε τις τράπεζες είτε τους ιδιώτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Την ταχεία μετάπτωση των πλειστηριασμών στο ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει η διάταξη που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο στις αρχές του χρόνου, μέσω της οποίας ο χρόνος για τη μεταφορά συμπιέζεται από τους 3 μήνες στις 20 μέρες.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη «ο επισπεύδων είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τη μεταβολή του τρόπου διενέργειας τους με σχετική εντολή προς τον δικαστικό επιμελητή», τηρώντας μια σειρά ενεργειών, «το αργότερο είκοσι εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα αρχικά ημερομηνία διενέργειας του φυσικού πλειστηριασμού». Για την αποφυγή οποιασδήποτε εμπλοκής κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών στις τοπικές περιφέρειες, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους επισπεύδοντες τον πλειστηριασμό, δηλαδή στις τράπεζες ή τους ιδιώτες, να επιλέξουν συμβολαιογράφο που ανήκει όχι μόνο στο συμβολαιογραφικό σύλλογο του τόπου εκτέλεσης, αλλά και συμβολαιογράφο που ανήκει σε σύλλογο της πρωτεύουσας του κράτους. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να περιοριστούν ή να αποτραπούν φαινόμενα αναστολής των πλειστηριασμών, εξαιτίας τοπικιστικών συμφερόντων ή συμπεριφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!